Із 2021 року українці без стажу не зможуть отримувати пенсію, - постанова

Із 2021 року українці без стажу не зможуть отримувати пенсію, - постанова

Так, на соцпенсію мають право ті, кому не вистачає стажу. Згідно з документом, для виходу на заслужений відпочинок в 60 років у 2020 році потрібно мати не менше 27 років стажу. Якщо є від 17 до 27 років стажу, доведеться працювати до 63 років, а від 15 до 17 років - 65 років.

Якщо ж у вас є 15 років стажу, то ви можете претендувати тільки на соціальну пенсію. Однак її виплати припинять у січні 2021 року.

Прописано, що розмір соціальної пенсії повинен компенсувати різницю між тими доходами, які є, і прожитковим мінімумом для непрацездатних (на даний момент - 1 712 гривень). Таким чином, якщо бюджет сім'ї не покриває цю суму, тоді цим займеться держава. За відсутності заробітку як такого держава виплатить повний прожитковий мінімум.

У той же час, якщо людина має другий транспортний засіб і площа житла перевищує 21 квадрат на людину плюс 10,5 квадратів на сім'ю, гроші виплачувати не будуть.

 

Нагадаємо, нещодавно Національний банк спростив для операторів поштового зв'язку процедуру ідентифікації та верифікації одержувачів пенсій, допомог, субсидій та інших виплат населенню.

http://bit.ly/3i6TV2h

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад