Підприємець має сплачувати єдиний внесок за найманих працівників за місцем своєї реєстрації: ДПС

Підприємець має сплачувати єдиний внесок за найманих працівників за місцем своєї реєстрації: ДПС

Про це інформують у Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Відповідно до п. 1 частини першої ст. 4 Закону № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» платниками єдиного внеску є фізичні особи - підприємці, зокрема ті, які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору або на інших умовах, передбачених законодавством про працю, чи за цивільно-правовим договором.

Платники єдиного внеску зобов'язані подавати звітність до контролюючого органу за основним місцем обліку та сплачувати єдиний внесок у строки, порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, за погодженням з Пенсійним фондом та фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Відповідно до п. 65.1 ст. 65 Податкового кодексу взяття на облік фізичної особи - підприємця у контролюючих органах здійснюється за податковою адресою. Податковою адресою платника податку - фізичної особи визначається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

 

https://bit.ly/3zhwXfO

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад