У школах можуть відродити профорієнтацію

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає за необхідне відродити в школах те, що раніше називали профорієнтацією. Про це він сказав учора під час засідання уряду.

"На підготовку фахівців з найбільш дефіцитних напрямків взагалі не можна втрачати ані хвилини. Якщо треба, пропонуйте інноваційні форми освіти: дистанційну, неформальну, наставництво, перекваліфікація дорослого населення, і т.д.", - зауважив Прем'єр.

"Обов'язково треба відродити в школах те, що раніше називали профорієнтацією. Тобто, роз'ясняти батькам і дітям, яка спеціальність є затребуваною в економіці", - додав М.Азаров.

Як повідомляв УНН, нещодавно Державний центр зайнятості презентував дві новації, покликані полегшити для столичних школярів професійне орієнтування. Зокрема, в 319 київських школах буде реалізований інноваційний проект "Профорієнтаційний термінал", що спрямований на забезпечення інформативності, доступності та привабливості профорієнтаційних послуг, для школярів. Друге нововведення - " Профорієнтаційний діловий щоденник школяра", що розрахований на учнів 7-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів і є оригінальною українською ідеєю, аналогів якої немає в жодній країні світу.

Джерело: УНН.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад