Українському ринку праці не вистачає продавців і менеджерів по роботі з ключовими клієнтами

«У першу чергу, в основному всі шукають продавців, причому продавців-універсалів, і менеджерів по роботі з ключовими клієнтами. Зрозуміло, завжди будуть шукати кантрі-менеджерів. І з'являється багато нових позицій у сільськогосподарському секторі. Тобто зав'язуються нові зв'язки із Західною Європою, що ведуть до того, щоб сільське господарство України оброблялося на більш високому рівні», - розповів в інтерв'ю Фокус.ua президент українського та російського представництва міжнародної кадрової компанії HILL Артур Оберашер.

Щодо спеціальностей, яких на ринку праці надлишок, то зараз, за словами представника HILL, в Україні випускають занадто багато фінансистів і банкірів. «Ми бачимо це навіть по нашій базі даних резюме. Багато адміністративних співробітників. Навіщо люди зараз вивчають міжнародне адміністрування або міжнародний менеджмент? Це не має практичного сенсу», - зазначив кадровий експерт.

При цьому Артур Оберашер упевнений, що найважливіше для України - це розвивати підприємництво. «Я думаю, що найголовніше як в Україні, так і в Європі, наприклад, в Австрії, навчати молодих людей тому, щоб вони могли стати самостійними підприємцями. Але для цього вони повинні знати, саме собою, як вести бізнес, як складати бізнес-план, як планувати бюджет. Крім того, держава повинне створити сприятливий інвестиційний клімат для того, щоб підприємства, фірми приїжджали сюди з Європи, з інших країн і створювали робочі місця», - пояснив він.

Джерело: Фокус.ua.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад