Тільки кожен п'ятий українець уважає престижною професію вчителя

Про це свідчать дані, отримані Інститутом Горшеніна під час опитування «День вчителя в Україні».

За результатами проведених досліджень експерти Інституту дійшли декількох висновків.

Зокрема, більшість громадян України (68,8%) вважає, що країні потрібна реформа шкільної освіти. З них 46,5% відповіли на це питання «швидше так», 22,3% - «точно так». Не бачать необхідності в реформуванні шкільної освіти близько чверті опитаних (25,7%). З них 20,4% вибрали відповідь «швидше ні», а 5,3% - «точно ні». Завагалися з відповіддю - 5,5% респондентів.

Близько третини українців (34,6%) не спілкуються зі своїми шкільними вчителями після закінчення школи. Підтримували відносини зі шкільними педагогами відразу після закінчення школи, але зараз не спілкуються з ними - 24,2% опитаних, 20,2% - спілкуються зі шкільними вчителями й зараз, а 17,8% респондентів спілкувалися тривалий час, але зараз не підтримують зв'язок зі своїми вчителями. Завагалися з відповіддю на це запитання 3,2% респондентів.

Більшість українців (74,1%) не вважають професію вчителя престижною. З них більше третини назвали цю професію не престижною (37,9%) і майже така ж кількість опитаних (36,2%) назвали професію вчителя звичайною. І тільки кожен п'ятий українець (20,3%) вважає вчителів представниками престижної професії. Завагалися з відповіддю на дане запитання 3,5% респондентів.


Джерело: http://unian.net/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад