Що треба приховувати від колег?

1. Особисте життя

Краще не афішувати своє особисте життя. Офіс нагадує комунальну квартиру, і все сказане буде переслідувати вас дуже довго. Ваша відвертість може вийти вам боком: хтось не розділяє ваші погляди, а хтось може використовувати отриману інформацію на свою користь.

Завжди краще виходити з позиції, що всі співробітники зібралися в офісі з цілком певного формального приводу. Намагайтеся підтримувати діловий імідж, а до особистих контактів ставтеся вибірково. Ви можете придивитися до колег і дозволити собі відвертість з людиною, яка вам симпатизує та з якою налагоджені відносини.

Але зайва конспірація є марною. Зайва скритність частіше шкодить іміджу, чим іде на користь. Не варто робити секрету з необразливих речей.

2. Продуктивність праці

Збільшувати часові показники на роботі вигідно далеко не завжди.

Зрозуміло, отут багато чого залежить від політики начальства. Якщо ваш керівник не формаліст і не вимагає чітко додержуватися графіка, ваша оперативність дійсно може піти вам на користь. У протилежному випадку вам доведеться виконувати масу додаткової роботи безоплатно.

3. Особиста ворожість

Нелюбов до колег - почуття досить розповсюджене. З огляду на те, що з цими людьми ми проводимо часом більшу частину часу, не дивно, що ворожість іноді збільшується до космічних масштабів. Нерідко нелюбов до колег штовхає людей на звільнення. Щоб уникнути такого результату, треба намагатися, щоб ворожість не переросла в конфлікт.

Нелюбов до колег приховати навряд чи вийде, тому що більшу частину інформації ми одержуємо невербально - через міміку, жести, пози. Тому в обличчя можна сказати лише приємні речі, але колега однаково зрозуміє, що ви відчуваєте до нього негативні почуття. Не працюйте з тими людьми, до яких ви маєте величезну ворожість. Однак у деяких випадках, якщо, наприклад, мова йде тільки про різницю в поглядах, певна щирість буде сприйнята більш прихильно, ніж очевидна неправда.

Найкращий спосіб сховати свою ворожість - звести спілкування з неприємною людиною до мінімуму.

4. Неповага до начальства

Відкрита неповага до боса завжди має погани наслідки. Навіть якщо ви виявляєте помилки боса без злого наміру, не заміряючись на його авторитет, самолюбство його, швидше за все, буде уражене.

Однак пам’ятайте, що не варто сліпо погоджуватися з босом у всьому тільки заради того, щоб не впасти в немилість. Якщо ви бачите, що керівник через незнання може зробити серйозну помилку, не соромтеся повідомити про свої побоювання.

5. Пошук роботи

Оголосити колегам і начальникові про те, що шукаєш більш підходящу роботу, - однаково, що розписатися у власній нелояльності. Вчинивши так, ви ризикуєте моментально потрапити до списку кандидатів на звільнення.

Насправді, немає нічого поганого в тому, щоб шукати роботу з кращою зарплатою й умовами, однак робити це, безумовно, потрібно потайки. Причому не можна видавати себе ані словом, ані справою.

У деяких компаніях навіть існують спеціальні служби, які за допомогою липових оголошень про вакансії з'ясовують, чи не готують їхні співробітники втечу з компанії. Через таку безпрецедентну пильність найкраще розміщувати оголошення про пошук роботи на тих ресурсах, які дозволяють засекретити частину особистих даних. У жодному разі не використовуйте робочий телефон і пошту з метою пошуку нового місця роботи - вони можуть перевірятися.

Найкраще спробувати знайти роботу через друзів і знайомих, оскільки так вам удасться зберегти в таємниці процес пошуку, або спробувати знайти нового роботодавця за допомогою соціальних мереж.

Фільтруйте інформацію

Навіть якщо вам здається, що колеги - ваші кращі друзі й не можуть бажати вам зла, стримуйте власні прояви душі. Як говориться, все сказане вами може бути використане проти вас, на жаль.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад