Як обрати професію на все життя?

Дана стаття буде корисна і тим, хто думає про майбутнє своїх дітей, так і тим, хто поки що тільки сидить за шкільною лавою і дуже рідко замислюється про свої перспективи та про ту професію, яку треба обрати для дорослого життя.

Так ось, реалії є такими, що на сьогоднішній день думати про своє майбутнє і про ту сферу діяльності, в якій Ви хотіли б працювати після закінчення школи, було б уже пізно.

Не все так просто з академічною відпусткою, та й перейти з одного вишу до іншого або навіть в межах одного навчального закладу, але на іншу спеціальність, також практично не представляється можливим.

Крім того, розуміючи, що з бюджетними місцями зовсім уже погано, а якщо Ви туди все ж потрапили, то триматися треба до останнього, бо шанси вилетіти за найменшу провину дуже великі.

Ось тому-то дуже важливо про майбутню професію почати замислюватися ще зі школи. Засиджуватися до останнього класу своїм чадам бажають тільки ті батьки, які просто не знають, що робити з нетямущими дітками та сподіваються, що як раз до закінчення школи дитина порозумнішає і нарешті зрозуміє, який шлях у житті варто вибирати.

Шкода тільки, що про реальне майбутнє після прийняття таких ось рішень ніхто не замислюється.

Усі ті, хто вже через півроку отримають свій атестат, будуть викинуті в доросле життя і виявляться просто беззахисними перед цією стихією.

Куди бігти, куди подавати документи, що вибрати?

Наші школярі не зовсім знають, а то й взагалі не знають, що їм потрібно в житті, чим би вони хотіли займатися, а всі рішення за них приймають батьки, які вже точно «поганого своїй дитині не побажають». Важливо розуміти, що саме батьки, як ніхто інший, потрібні підлітку в цей переломний період, але не в якості порадників, а в якості орієнтира для виявлення власних можливостей дитини. Для цього є дуже багато методів і способів. Наприклад, відмінними помічниками будуть різні психологічні тести, які проводити повинні професіонали. Не менш корисні й прості домашні бесіди за чашкою чаю, мета яких - це з'ясувати, що дитині подобається, що її приваблює і на чому б вона хотіла зупинити свій вибір.

Утім, також дуже важливо усвідомлювати, що без бажання самого підлітка нічого не вийде. Це він сам, у першу чергу, повинен думати про те, що його чекає в майбутньому, оскільки майбутнє благополуччя та добре самопочуття залежить саме від обраної професії.

Пам'ятайте, що успішній людині досягнути бажаної мети не складно, якою б високою вона не була, але для цього треба мати щире бажання.

Джерело: http://www.naim.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад