Ваша перша робота: як обчислити недобросовісних роботодавців


Шукачу роботи, щоб уберегти себе від недобросовісних роботодавців, слід знати про них декілька нюансів. Такі компанії, перш за все, люблять зазначати у своїх вакансіях «конкурентоспроможну заробітну плату» для залучення випускників. Але, на практиці, після досить значного (і дуже низькооплачуваного) випробного терміну, новим працівникам відмовляють у прийманні на роботу, причому, найчастіше немотивовано. Або, виплачується занижена заробітна плата до того часу, поки обдурений співробітник самостійно не звільниться. Подібні компанії зовсім не зацікавлені у кваліфікованому персоналі та подібним чином економлять свій зарплатний фонд.

На Інтернет-ресурсах, що спеціалізуються на пошуку роботи, існують так звані, «чорні списки» роботодавців, які допомагають молодим спеціалістам уникнути обману. Як же розпізнати недобросовісних роботодавців у мережі Інтернет?

Найпоширеніші «хитрощі» в пропонованих вакансіях:

- Завищена ЗП;

- Відсутність вимог до досвіду роботи;

- Тривалий, низькооплачуваний випробний термін;

- Відсутність офіційного працевлаштування та соц.пакету.

Також, під час співбесіди, молодому спеціалісту необхідно уточнити у кадровій служби про систему штрафів, прийняту в компанії, ознайомитися зі своєю посадовою інструкцією та термінами офіційного працевлаштування. Якщо вам вдасться документально зафіксувати подібні відомості - ви зможете уникнути обману при працевлаштуванні.

Але, пошук першої роботи - далеко не такий безрадісний, як може здатися. Багато компаній в період росту зацікавлені в залученні молодих фахівців через їхню швидку гнучкість та швидку навченість. Тим більше, новачок завжди буде максимально лояльний до компанії, а значить, не буде висувати значних вимог до своєї зарплати та організації свого робочого місця. Адже, іноді, простіше вкласти кошти та навчити нового співробітника, ніж переучувати старого.

Джерело: http://rabotai.in/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад