Укомплектування робочих місць на об'єктах ЄВРО-2012

За результатами виконання зазначеної програми очікувалось збереження щороку до 700 тисяч робочих місць у будівельній, інших галузях економіки та створення понад 15 тисяч робочих місць для обслуговування об’єктів чемпіонату.

На даний час створена база даних підприємств, які залучені до будівництва, реконструкції, обслуговування та проведення в Україні чемпіонату. Щоквартально здійснюється оновлення банку даних з інформацією про наявність вакансій та забезпечується підбір працівників для задоволення потреб роботодавців.

Варто зазначити, що в усіх регіонах серед безробітних є значна кількість висококваліфікованих спеціалістів, а також безробітні з числа некваліфікованих, які можуть бути залучені на постійній основі для виконання робіт, пов’язаних з проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Державна служба зайнятості готова співпрацювати з роботодавцями на об’єктах Євро-2012 для забезпечення їх робочою силою як на постійній основі, у тому числі шляхом надання дотації, так і для виконання робіт тимчасового характеру, які мають суспільно корисне спрямування.

У разі потреби служба зайнятості забезпечить професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації працівників відповідно до вимог роботодавців за професіями, які користуватимуться попитом під час підготовки та проведення Євро-2012. Також спільно з місцевими органами влади організує тимчасові громадські роботи щодо благоустрою і впорядкування територій, об’єктів, пам’яток архітектури, історії та культури; будівництва та ремонту закладів культури, охорони здоров’я, туризму, спортивної та транспортної інфраструктури; забезпечення персоналом закладів громадського харчування; супроводу інвалідів тощо.

З метою сприяння укомплектуванню створених на об’єктах чемпіонату Євро-2012 робочих місць особами з числа громадян України віце-прем’єр-міністр України – міністр соціальної політики С. Тігіпко звернувся з відповідним листом до віце-прем’єр-міністра України - міністра інфраструктури Б. Колесникова.

З урахуванням вищевикладеного надано відповідні доручення Укрєвроінфрапроекту, іншим центральним і місцевим органам виконавчої влади вжити разом з державною службою зайнятості невідкладні заходи щодо укомплектування створених робочих місць на об’єктах Євро-2012 робочою силою з числа українських шукачів роботи, що суттєво вплине на зменшення обсягів безробіття, зростання зайнятості в Україні та сприятиме реалізації економічних реформ.

Джерело: Державна служба зайнятості.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад