Для молодих європейців немає роботи

Для молодих європейців немає роботи

Зазвичай держави намагаються зменшити безробіття, інвестуючи у створення нових робочих місць. Але цей варіант зараз виключений, оскільки під тиском фінансових ринків європейські країни зараз скорочують витрати і спрямовують кошти тільки в дефіцитні сфери.

Однак не в усіх країнах ЄС рівень безробіття однаковий. Так, у Нідерландах до безробітних належать всього 7,1% населення - це найнижчий показник у Європі. В Австрії - 8,2% безробітних, у Німеччині - 9,1%. А найвищий рівень безробіття спостерігається в Іспанії та Греції: 45,7 і 38,5% відповідно.

У деяких країнах зарплатний рівень і податки настільки високі, що компаніям невигідно наймати новий персонал. Вони бояться зайвих витрат і неможливості звільнити людей через встановлені законом обмеження. Компанії також не можуть прив'язувати рівень винагороди до продуктивності праці та вартості життя, тому що рівень зарплат в багатьох європейських країнах встановлюється державою.

Деякі економісти вважають, що європейські держави традиційно надають громадянам занадто високі соціальні гарантії, і це позначається на прагненні європейців всіма можливими способами триматися за місце.

У країнах, де рівень безробіття серед молоді високий, більшість молодих фахівців працює на умовах тимчасової зайнятості та за маленьку зарплату. На думку експертів, така ситуація може затягнутися надовго.



Джерело: http://biz.liga.net/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад