Міфи про резюме студентів

Всупереч поширеній думці, резюме є не відображенням вашого минулого досвіду, а документом, який постійно оновлюється та показує перелік ваших цілей і результатів по мірі їх розвитку. Починаючи з першого курсу або місця роботи, ви будете покращувати своє резюме, додаючи туди нові факти, які піднімуть ваш рівень як працівника.

Наведемо три поширених міфи про резюме для студента або випускника, як шукача без досвіду роботи.

Міф № 1: "Я тільки-но розпочав вчиться в університеті, я ще не маю нічого в списку резюме".

Кажуть, що не потрібно писати в резюме про освіту та досвід, отриманий в середній школі! Однак це не так. Якщо Ви вчилися в спеціалізованій школі, наприклад, з поглибленим вивченням іноземних мов або математики, обов'язково вкажіть це в резюме. Якщо Ви відвідували спортивні секції та досягнули серйозних результатів, або маєте свідоцтво про відвідування курсів чи гуртків, в яких отримали ті чи інші навички, також можете це зазначити у своєму резюме.

Використовуйте всі значущі конкретні факти або досягнення (переможець або призер шкільної олімпіади, спортивних змагань тощо), які свідчать про отримані Вами навички або потенціал, як майбутнього працівника. Через деякий час наведена інформація буде в нагоді.

Міф № 2: "Тільки працівникам, які влаштовуються на постійне місце роботи, необхідно мати резюме".

Дійсно, зазвичай, перше місце роботи буває з неповною чи тимчасовою зайнятістю. І також вірно й те, що багато людей, які працюють тимчасово, виглядають в очах роботодавця як малодосвідчені виконавці, які не мають достатньої кваліфікації. Роботодавець просто не знає про Вас нічого. Але уявіть собі який позитивний, професійний зовнішній вигляд Ви отримаєте, коли ми підключимо резюме до форми простого виконавця. Ви отримаєте постійну роботу раніше за інших кандидатів, які не виконують цей додатковий крок.

Міф № 3: "Мене не беруть на високооплачувану роботу зараз, так навіщо мені резюме".

Вас, можливо, не хочуть приймати на високооплачувані робочі місця, але досвід, отриманий на іншій менш оплачуваній роботи або стажуванні на безкоштовній основі, наприклад, поширення безкоштовних оголошень, буде неоціненним надалі. Ви повинні застосувати дані факти для отримання роботи в майбутньому. Пам'ятайте, що резюме - це інструмент пошуку роботи, й отриманий досвід є в ньому основою. При цьому необхідно відображати в резюме лише значущі, з вашої точки зору, факти трудової діяльності, та не треба його перевантажувати 4-х сторінковими описами всього, що Ви робили за останні роки.

Ми Вас переконали в необхідності резюме для студента чи випускника без досвіду роботи? Якщо так, тоді починаємо писати.

Джерело: http://web-resume.com.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад