Професійне навчання дорослого населення

Професійне навчання безробітних є одним з актуальних інструментів зниження рівня безробіття, підвищення якості трудового потенціалу. Вибір напрямів організації професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних базується на вивченні поточної та перспективної потреби регіонів у кваліфікованих працівниках з урахуванням створення нових потужностей підприємств і реконструкції існуючих.

Основна мета профнавчання незайнятих громадян - сприяти їхньому працевлаштуванню завдяки отриманню професії (спеціальності) або підвищенню кваліфікації та конкурентоспроможності на ринку праці. Для оптимізації використання трудового потенціалу державною службою зайнятості використовуються різні форми та методи професійного навчання безробітних, а саме: організація професійної підготовки кваліфікованих кадрів на конкретні робочі місця, навчання безробітних за індивідуальними навчальними планами та програмами, підвищення кваліфікації безробітних, зокрема, стажування безпосередньо на робочому місці. Це дає необхідний рівень знань, умінь, навичок, що відповідає вимогам підприємства.

На робочу професію в нинішніх умовах реально вивчитися за 2-6 місяців, а складним професіям - до 10 місяців. Причому, з нуля і навіть безкоштовно. Наприклад, ті безробітні, які знаходяться на обліку у центрі зайнятості, тому що з об'єктивних причин вони не знайшли собі роботу до душі або їхні спеціальності зараз незатребувані, направляються на навчання, перекваліфікацію, індивідуальне навчання на виробництві, стажування. Служба зайнятості забезпечує професійне навчання за 156 професіями та спеціальностями в учбових закладах міста, області та за її межами. За півроку з вас зроблять перукаря, офіціанта, гірника підземного, машиніста підземних установок, штукатура, плиточника, електрогазозварника, токаря, кравця або продавця продовольчих товарів. Спеціальності не нові, проте цілком затребувані навіть під час кризи. Наприклад, інтерес до кухарів не зникає навіть у важкі часи. Щоправда, великим попитом у роботодавця користувався не класичний кухар, а з "родзинкою".

Пройти професійне навчання можливо не тільки на місцевій навчальній базі, а й у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗУ), які створені задля навчання дорослого населення, і це суттєво відрізняє їх від інших навчальних закладів. Кримський, Дніпропетровський, Донецький, Івано-Франківський, Луганський, Львівський, Одеський, Рівненський, Сумський, Харківський центри професійно-технічної освіти готові прийняти Вас на навчання, якщо у Вас виникли труднощі з працевлаштуванням за своєю професією.

Центри професійно-технічної освіти пропонують широкий спектр напрямів підготовки робітників для всіх галузей економіки: промисловості, будівництва, агропромислового комплексу, транспорту і зв’язку, сфери послуг тощо.

Навчальні кабінети та лабораторії облаштовані сучасним високотехнологічним обладнанням та устаткуванням. Широкий діапазон освітніх послуг забезпечить не тільки Ваш професійний розвиток, а й дозволить набути додаткових компетенцій, що сприяють спілкуванню, комунікабельності, прийняттю правильних рішень.

Професійні викладачі та майстри виробничого навчання, застосовуючи сучасні педагогічні технології, зроблять Ваше навчання якісним та ефективним.

Уважно ознайомтеся з пропозиціями центру зайнятості щодо професійного навчання, зробіть правильний вибір та побудуйте вдалу професійну кар’єру!

Джерело: Луганський обласний центр зайнятості.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад