Уряд нарешті визнав, що в Україні 7 млн безробітних, – профспілки

«Владі необхідно відмовитися від практики самообману, що заохочується офіційною статистикою», – заявив глава Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук.

«У законопроекті «Про зайнятість населення» уряд пропонує новий підхід до відповідальності за створення робочих місць. Очевидно, що держава не в силі забезпечити кожного українця роботою. Держава може спробувати створити умови, що стимулюють роботодавця», – вважає Якібчук.

«Оскільки на даний момент представлена тільки концепція, ми будемо пильно спостерігати за змінами кожного положення в тексті нового законопроекту. Головне, щоб за численними пропозиціями та правками, не загубився зміст цієї реформи. Роботодавці, на певних умовах з боку держави, можуть взяти на себе відповідальність і ефективно вирішити проблему зайнятості в Україні», – переконаний Якібчук.

Як відомо, 5 квітня на засіданні Кабінету Міністрів України Прем’єр-міністр Микола Азаров обурився неспівмірністю результату і витрачених державою грошей на боротьбу з безробіттям. Цитата: «В останні роки на реалізацію політики зайнятості держава щорічно витрачає близько 6 млрд грн, і що ми отримуємо за ці гроші? З 20 млн працездатних громадян офіційно працюють лише 13 млн!».

Віце-прем’єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко представив концепцію нової редакції Закону «Про зайнятість населення», за допомогою якого уряд планує скоротити рівень безробіття в країні.

Офіційна статистика стверджує, що на 1 березня в Україні було зареєстровано 546,6 тис. безробітних.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад