Рейтинг керівників-2011

У 2011 році в рейтингу взяли участь 490 керівників українських підприємств, що представляють 29 галузей економіки. Максимальна оцінка в рейтингу – 96 балів зі 100 можливих. Питома вага анкет конкурентів у загальній кількості анкет – 70%; питома вага анкет експертів у загальній кількості анкет – 30%.
При підготовці візиток лідерів рейтингу була використана інформація з офіційних сайтів компаній та інших відкритих джерел.
П'ятірка переможців
1 місце – 96,00 балів
Соха Володимир Георгійович, генеральний директор «Хенкель Баутехнік (Україна)», ТОВ з іноземними інвестиціями.
Безперечний переможець
За останні два роки «Хенкель Баутехнік (Україна)» оптимізувала внутрішні процеси, поліпшила логістику, надала своєчасну підтримку партнерам за допомогою використання нових фінансових інструментів і проведення реструктуризації боргів.
Компанія активно займається проблемами ринку і використовує свої лідерські позиції для його розвитку. Завдяки існуванню соціально-освітнього проекту «Хенкель Академія» щорічно близько 17 тис. осіб отримують спеціальність або підвищують кваліфікацію. Завдяки сучасним освітнім програмам «Хенкель Академії» близько 8 тис. безробітних змогли отримати сучасну спеціальність.
Завдяки зусиллям компанії нова професія – «монтажник систем утеплення будівель» – внесена в державний класифікатор ДК 003-2005 під кодом 7129. А з 2010/2011 навчального року вона впроваджена в навчальний процес.
«Хенкель Баутехнік (Україна)» проводить активну підготовку до Євро-2012. З 2008 року ТМ «Ceresit» надає пряму спонсорську підтримку Національній збірній України з футболу та підтримуватиме її наступного року на футбольній події №1. Також компанія надає матеріали ТМ «Ceresit» для будівництва спортивних об'єктів. В Україні з використанням матеріалів компанії побудовані НСК «Олімпійський» (Київ), ОСК «Металіст» (Харків), стадіон «Арена-Львів» (Львів) й інші стадіони в Одесі, Миколаєві, Дрогобичі, Тернополі та Дніпропетровську.
Вже вшосте цього року ТМ «Ceresit» перемогла в номінації «Сухі будівельні суміші року» міжнародного фестивалю-конкурсу «Вибір року-2011», де змагалося 17 торгових марок. У ході конкурсного дослідження з'ясувалося, що 45% українців знають ТМ «Ceresit», 29% користуються її продуктами, а 27% вважають її кращим товаром року у своїй категорії. При цьому 51% експертів вважають ТМ «Ceresit» кращою будівельною сумішшю року.
Дохід компанії в 2010 році – 1,2 млрд. грн.
2 місце – 95,48 бала
Вадатурський Олексій Опанасович, генеральний директор ТОВ «СП «Нібулон».
Відповідальний лідер
У 2011 році сільгосппідприємству «Нібулон» виповнилося 20 років. Загальна кількість інвестицій «Нібулону» в економіку країни склала майже 8,5 млрд. грн., з них у розвиток виробництва с/г продукції – 2,7 млрд. грн.
З 2009 року компанія успішно реалізує масштабний загальнонаціональний інвестиційний проект з відродження Дніпра та інших річок України як транспортних судноплавних артерій. «Нібулон» побудував 20 сучасних елеваторних комплексів і перевантажувальних терміналів із загальним обсягом зберігання 1,6 млн. т. У рамках інвестиційного проекту компанія створила єдиний в Україні приватний річковий флот, що складається з 28 несамохідних судів і 5 буксирів.
За підсумками 2010/2011 маркетингового року, незважаючи на введення квот, «Нібулон» експортував 2,7 млн. т зерна. Географія експорту компанії нараховує 60 країн світу. «Нібулон» – єдина українська компанія, яка вже декілька років успішно бере участь у «Всесвітній продовольчій програмі ООН».
О. О. Вадатурський заснував і очолив сільськогосподарське підприємство «Нібулон» у 1991 році. У 2007 році О. О. Вадатурському присвоєне звання Героя України.
Дохід компанії в 2010 році – понад 12,9 млрд. грн.
3 місце – 95,00 балів
Жебровська Філя Іванівна, генеральний директор ВАТ «Фармак».
Головний фармацевт
У 2010 році ВАТ «Фармак» очолив список лідерів серед фармацевтичних компаній: його продажі склали 1,21 млрд. грн. і зросли на 25% в порівнянні з 2009-м. Сьогодні компанія забезпечує 18% виробництва лікарських засобів (ЛЗ) в Україні і є одним із лідерів з експорту – близько 20% продукції експортується у більш ніж 20 країн.
До кінця 2011 року буде введена в експлуатацію друга черга «РЛЗ-2» («Рідкі лікарські засоби») – дві асептичні лінії з виробництва стерильних лікарських препаратів у флаконах і шприцах. Кошторис проекту склав 40 млн. євро.
«Фармак» активно займається й благодійністю: в 2010 році на ці цілі було виділено понад 7 млн. грн.
Філя Іванівна Жебровська закінчила Київський інститут народного господарства (1982 р.). Кандидат економічних наук. У фармацевтичному бізнесі працює понад 30 років. У «Фармак» прийшла в 1980 р. на посаду головного бухгалтера, очолює компанію з 1995 р. Нагороджена орденом «За заслуги» III, II ступенів, почесною грамотою КМУ.
Дохід компанії в 2010 році склав понад 1,2 млрд. грн.
4 місце – 94,67 бала
Недашковський Юрій Олександрович, президент ДП НАЕК «Енергоатом».
Успішний енергетик
ДП НАЕК «Енергоатом» є оператором усіх діючих атомних електростанцій України. Чотири атомні станції – Запорізька, Рівненська, Південно-українська і Хмельницька, а також «Атомпроектінжинірінг», «Атомремонтсервіс», «Науково-технічний центр», «Аварійно-технічний центр», «Атоменергомаш», «Атомкомплект», «Укренергоефективність», «Складське господарство» і «Управління справами» є відособленими підрозділами НАЕК «Енергоатом».
Сьогодні на українських АЕС працює п'ятнадцять енергоблоків. Україна посідає восьме місце у світі та п'яте в Європі за показником встановленої потужності АЕС.
Юрій Олександрович Недашковський народився в 1961 році в м. Києві. У 1983-му закінчив Одеський політехнічний інститут за фахом "Атомні електричні станції та установки". Кар'єру розпочинав на Хмельницькій АЕС, де пройшов шлях від обхідника котельного устаткування до генерального директора станції. Розпорядженням КМУ №854-р від 18.06.08 Юрій Недашковський призначений президентом НАЕК «Енергоатом». Почесний енергетик України.
Дохід компанії в 2010 році склав понад 13,4 млрд. грн.
5 місце – 92,00 бали
Литовченко Ігор Володимирович, президент ПрАТ «Київстар», глава української бізнес-одиниці «VimpelCom Ltd».
Ефективний консолідатор
У 2010-2011 рр. Ігор Литовченко очолив процес об'єднання українських активів «VimpelCom Ltd». У 2011 році відбулася більша частина інтеграційних процесів об'єднання «Київстар» і «Beeline-Україна». Починаючи з жовтня 2010 р., впродовж року об'єднана компанія показала синергію від інтеграції на рівні 160 млн. доларів. Також в 2011 році «Київстар» активно розвивав послугу «Домашній Інтернет», покриття якої впродовж року було збільшене з 37 до 135 міст, при цьому кількість абонентів цієї послуги впродовж 1-3 кварталів 2011 зросла на 117%.
Крім того, в 2011 році «Київстар» запустив у продаж власні брендовані смартфони і wi-fi роутери.
За результатами 1-3 кварталів 2011 року чистий операційний виторг склав 9,75 млрд. грн. при рівні EBITDA маржі більше 54%.
www.kontrakty.ua
Підготувала Ярина ЯНТАР

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад