Чверть українців вважають запорукою успішної кар'єри везіння

Чверть українців вважають запорукою успішної кар'єри везіння

«Будь-яке випадкове везіння колись закінчується, а вміння працювати залишається. Це одна з найважливіших якостей, необхідних для досягнення мети», - коментують вони.

Однак майже чверть наших співгромадян (22%) дотримується думки, що на успіх у кар'єрі впливає не стільки праця, скільки везіння: «Ще жодного разу не довелось бачити успішних чесних трудяг»; «Завзята робота далеко не завжди приводить до успіху»; «Без щасливого випадку успіх навряд чи можливий. Потрібно бути не просто трудівником, але й щасливчиком!»

Цікаво, але частіше у визначальній ролі везіння впевнені представники сильної статі (25% у порівнянні з 19% серед жінок), тоді як жінки, навпаки, частіше вважають, що «без праці не витягнеш і рибку зі ставка».

Крім того, у те, що досягнути кар'єрного росту допоможе цілеспрямованість і працездатність, частіше вірять молоді респонденти. З віком же учасники опитування усе більше дотримуються думки, що успішна кар'єра - питання везіння й удачі.

Завагалися з відповіддю на поставлене запитання 8% українців. На думку більшості з них, успішна кар'єра - це сукупність працьовитості та везіння: «Успішна кар'єра - це завзята робота та везіння одночасно. Можна завзято працювати, але якщо не щастить - нічого не вийде»; «Це завзята робота з певною часткою везіння. Кожен фактор окремо нічого не визначає». Деякі респонденти навіть вивели власну формулу вдалої кар'єри: «Успішна кар'єра - це сполучення везіння (60%), завзятої роботи (30%) і харизми (10%)».

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад