Мобільні технології підвищують продуктивність праці

Мобільні технології підвищують продуктивність праці

Компанія Sybase, що входить до складу SAP, опублікувала результати опитування, проведеного Kelton Research, що свідчить про незадоволений попит працівників не тільки на підтримку зростаючої номенклатури мобільних пристроїв, але й на додатки, що підвищують ступінь мобільності та продуктивність праці. У дослідженні взяли участь 500 співробітників компаній у США та Великобританії.


«Оскільки не всі мобільні додатки за замовчуванням відповідають встановленим вимогам безпеки, ІТ-менеджери повинні розглядати різні стратегії впровадження програмних засобів і керування ними, - заявив Ден Ортега, старший директор Sybase з маркетингу продуктів. - Постачальники передових рішень, подібні Sybase, полегшують для багатьох підприємств діалог відносно розв'язання проблем, таких як надання співробітникам зручностей і можливості вибору, поряд із забезпеченням відповідності корпоративним стандартам безпеки».

Під час опитування з'ясувалося, що половина співробітників зволіли б самостійно вирішувати, який мобільний пристрій використовувати в роботі, замість того щоб залишати цей вибір роботодавцеві: 59% тих, хто вже вибрав свій мобільний пристрій, переконані, що найкращий варіант для компаній - надавати вибір співробітникам. Такої ж думки дотримуються 44% тих, кому доводиться використовувати службову мобільну техніку.

56% респондентів заявили, що застосування мобільних програмних засобів, пристосованих до робочих потреб, підвищує продуктивність праці. З них відчувають підвищення продуктивності 82% тих, хто застосовує для роботи більше трьох різних мобільних додатків, і 63% тих, які використовують менше трьох прикладних програмних засобів.

Цікаво, що 71% опитаних настільки сильно бажають використовувати в роботі власний мобільний пристрій, що вони згодні заради цього поступитися щонайменше одним з безкоштовних додаткових зручностей - кавою (58%), харчуванням (39%) і офісним приладдям (30%). Деякі навіть готові були б відмовитися від оплачуваною компанією паркування (26%) або зайвого вихідного дня (20%).

Усього 19% співробітників компаній вважають, що їхні роботодавці забезпечили для них ті ж зручності виконання роботи за допомогою мобільних пристроїв, що надають службові комп'ютери. Майже половина запевняють, що не мають доступу до достатньої кількості мобільних додатків, щоб виконувати роботу так само ефективно, як і за допомогою ПК.

Дослідники також з'ясували, що самі співробітники, можливо, ненавмисно, створюють ризики витоку службової інформації, надсилаючи службові листи (35%) або документи (32%) на свої особисті поштові скриньки, а також здійснюючи дистанційний доступ до службової інформаційної мережі. Кожен четвертий обмінювався службовою кореспонденцією за допомогою особистого мобільного пристрою.

«Останнє опитування доводить, що підприємства повинні розширити свої стратегії мобільної інформатизації та прискорити їхню реалізацію, - додав Ден Ортега. - Співробітники починають набагато повніше усвідомлювати можливості мобільних інформаційних технологій і висувають відповідні вимоги до ІТ-служби. Ми зазначаємо зростання потреб у підвищенні продуктивності праці за допомогою мобільних технологій, при цьому відчувається необхідність використання на робочому місці різноманітних пристроїв, а також доступу до корпоративних додатків через спеціалізований онлайн-магазин».

Джерело Astera.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад