Знайти сезонну роботу стане значно складніше

Закон "Про зайнятість населення" створив для компаній, які наймають людей для виконання ними робіт в іншого роботодавця (аутсорсинг), великі проблеми, що негативно вплине на тих, хто шукає сезонну або тимчасову роботу.

Раніше роботодавці, які з різних причин не могли або не хотіли брати до себе на постійну роботу в штат співробітників, вдавалися до тимчасового/сезонного персоналу.

Тепер для "оренди" співробітників доведеться укладати додаткові колективні договори і виплачувати їм заробітну плату не нижче тієї, яку отримують штатні співробітники у роботодавця за виконання аналогічної роботи. При такому підході економія "на оренді" персоналу втрачається.

"Думаю, що з прописаними вимогами зможуть впоратися тільки великі рекрутингові компанії, що призведе до зменшення операторів ринку. Невеликі компанії будуть змушені піти з ринку", - вважає генеральний директор РК "Брейн Сорс Корпорейшн" Андрій Кривокоритов.

Нагадаємо, законом про зайнятість також забороняється робота кадрових агентств, які брали у шукачів роботи гроші за знаходження їм вакансій.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад