Українські фармацевти масово набирають персонал

Українські фармацевти масово набирають персонал

З 2016 року спостерігається тільки активне зростання всіх вітчизняних фармацевтичних гравців ринку. У зв'язку з цим попит на фахівців усіх напрямків зростає, повідомляє Перший незалежний фармацевтичний бізнес-портал.

Кваліфікованих фахівців на ринку праці з кожним місяцем все менше і менше. Або ж вимоги підвищуються, а компетентність співробітників залишається на тому ж рівні, а це не завжди влаштовує роботодавця.

Відтік фахівців за кордон у 2016 році активно падає, вітчизняні фармацевтичні компанії повільно, але адаптуються до зарплатних очікуваннях здобувачів, та й запити багатьох потенційних працівників знижуються. Вже практично не прийнято говорити про прив'язку зарплати до курсу долара, хоча ще рік тому це було актуально, і кожен другий намагався прив'язати свою зарплату до іноземної валюти.

У представництвах іноземних фармацевтичних компаній хвилі скорочень штатів пройшли в 2014-15 рр., Сьогодні ж у зв'язку зі стабільним курсом валют зарубіжні компанії намагаються закріпитися на ринку і зрозуміти, куди рухатися далі. Штати практично не розширюються, та й скорочувати вже немає кого. Фахівців, яких криза виплеснув на ринок в останні 2 роки, активно підібрали вітчизняні компанії, які кілька років тому могли тільки мріяти про такі цінних кадрах.

В останні роки попит на кадри зріс ще і в зв'язку з гострою необхідністю українських фармацевтичних виробників відповідати міжнародним стандартам GMP (good manufacturing practice). Даний стандарт вимагає більш поглибленого і стандартизованого підходу до всього виробничого процесу. У зв'язку з цим вітчизняним виробникам доводиться створювати і розширювати цілі відділи, які відстежують всі зміни і підводять існуючу систему під міжнародні стандарти.

Попит на фахівців для забезпечення виробництва зростає, а потенційні кандидати без особливого ентузіазму розглядають нові пропозиції або готові міняти роботодавця за умови 30-50% підвищення фінансових очікувань, які виявляються набагато більше середньоринкового пропозиції.

ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад