Що буде з зарплатами жінок

Що буде з зарплатами жінок

Згідно з новим дослідженням, опублікованим компанією Accenture, справедливість на ринку праці з питань оплат може бути досягнута вже в 2044 році. Це на 36 років раніше, ніж оцінювалося раніше. Іншими словами, представниці прекрасної статі, які закінчать ВНЗ протягом найближчих декількох років, зможуть розраховувати на рівну зарплату в порівнянні з колегами-чоловіками.

Сьогодні, за словами Джулі Світ, генерального директора Accenture в Північній Америці, жінки закладають фундамент для впровадження рівних оплат. Для досягнення такого результату, за даними дослідження, суспільству необхідно збільшити проникнення цифрових технологій, займатися розробкою нових кар'єрних стратегій і активно впроваджувати інновації. Давайте розберемося, що мається на увазі під кожним з цих пунктів.


Проникнення цифрових технологій означає ще більш активне використання Інтернету для навчання, проведення фінансових операцій, спілкування та інших активностей. Це може привести до збільшення кількості працюючих жінок і зменшення розриву в оплатах на 21% до 2030 року. Жінки демонструють тенденцію до швидкого освоєння технологій, а це означає, що використання інновацій дозволить зміцнити позиції прекрасної статі на ринку праці.

Розробка нових кар'єрних стратегій має на увазі необхідність перегляду жінками цілей побудови кар'єри. Починати варто ще зі студентської лави і вибирати самі різні професії і напрямки діяльності. Чоловіки в сучасному суспільстві все ще набагато успішніше жінок приймають важливі рішення і роблять вибір, який допомагає успішно підніматися кар'єрними сходами.

Крім того, жінкам, за даними дослідження, варто проявляти більшу активність у виборі менторів. Дослідження показують, що 51% чоловіків-старшокурсників впевнені, що одного разу зможуть зайняти керівну посаду. Аналогічної думки про себе дотримується тільки 41% жінок.

Дівчатам варто частіше погоджуватися на роботу в великих компаніях і віддавати їм пріоритет в порівнянні з маленькими гравцями ринку. Це дозволить домогтися отримання вищої зарплати.

Ще одним важливим фактором є підвищення рівня залучення жінок в розвиток інформаційних технологій. Отримання ступеня в цій галузі значно підвищує шанси прекрасної статі на отримання високооплачуваної посади. Сюди ж відносяться досягнення в науковій і математичної сферах.


На думку компанії Accenture об'єднання трьох представлених вище підходів може допомогти скоротити розрив у рівнях оплати праці чоловіків і жінок на 35% до 2030 року.

Розрив в одержуваних жінками і чоловіками зарплатах існував завжди. Сьогодні, наприклад, в США, якщо жінки заробляють близько $ 100, то оплата за аналогічну роботу для чоловіка становитиме $ 140. Ця різниця має тенденцію до скорочення, оскільки при визначенні рівня оплати праці все частіше враховуються не гендерні питання, а рівень освіти, кількість років досвіду роботи, кваліфікація та інші фактори.

За умови правильного застосування, три представлені вище стратегії зможуть поліпшити ситуацію в сфері нерівності оплат і на ринках, що розвиваються - до 2066 році.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад