Минулого тижня більше ніж удвічі зросла кількість звернень підприємців до уряду

Минулого тижня більше ніж удвічі зросла кількість звернень підприємців до уряду

За інформацією центру, впродовж згаданого періоду до цієї установи надійшло майже 4 тис. звернень, більше половини з яких були направлені для розгляду та реагування до органів виконавчої влади. При цьому 1860 громадян отримали довідки та консультації безпосередньо від фахівців центру. 

Найбільше звернень надійшло від мешканців Києва, а також Донецької, Дніпропетровської і Луганської областей, найменше - з міста Севастополь, Тернопільської, Чернівецької та Волинської областей.

У першу за популярністю трійку тем, з якими громадяни зверталися до уряду, увійшли проблеми комунального господарства, соціального захисту населення та пенсійного забезпечення. Багатьох людей хвилювали також питання щодо правосуддя, земельних відносин, діяльності службових осіб, благоустрою та будівництва, виплати заробітної плати, охорони здоров'я та освіти. При цьому у порівнянні з минулим тижнем дещо зменшилася кількість звернень з питань пенсійного забезпечення та охорони здоров'я - на 31,4 та 26,9% відповідно. Проте помітно зросла кількість питань від підприємців (на 63,7%), а також від громадян щодо житлового забезпечення (на 37,5%).

Так, у межах проекту "Гаряча лінія" - діалог з малим бізнесом" надійшло 43 звернення від представників малого та середнього бізнесу (попередній тиждень - 26). У переважній більшості таких звернень порушувалися питання, що стосувалися сплати внесків до Пенсійного фонду, дій посадових осіб органів виконавчої влади, правомірності проведення перевірок, оренди площ, роз'яснення норм податкового законодавства.

Серед конкретних прикладів - скарги на неправомірні дії працівників митного посту "Іллічівськ", працівників Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС в Черкаській області, на незадовільну роботу відділів державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців при Деснянській районній держадміністрації міста Києва та при Немирівській районній держадміністрації. Ці та подібні скарги і звернення надіслані до центральних органів виконавчої влади та державних адміністрацій для вивчення та відповідного реагування.

З питань трудового законодавства впродовж тижня зареєстровано 38 звернень. Серед них - скарга на керівництво ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (м.Стаханов Луганської області), яке вимагає від працівників брати відпустки за власний рахунок. Скарга надіслана для розгляду Луганській облдержадміністрації.

Громадяни у своїх зверненнях повідомляють про бездіяльність посадових осіб окремих підприємств, зокрема недотримання правил охорони праці керівництвом. Так, ПАТ "Шахтоуправління "Покровське" (смт Удачне Донецької області) не вжило заходів для належного розслідування нещасного випадку на виробництві, що призвів до виробничої травми працівника підприємства; ДП "Дніпровибухпром" (м.Вишгород Київської області) - не надає колишньому працівникові підприємства документи для подання Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Всі звернення надіслані для розгляду Держпраці.

За статистикою, певну напругу у суспільстві продовжує створювати підвищення цін на продукти харчування та гігієнічні засоби.

Зареєстровано скарги на підвищення цін на продукти харчування, зокрема на хлібобулочні вироби в окремих підприємствах торгівлі міст Київ, Кіровоград, Чернівці та міста Первомайського Харківської області. Люди поскаржилися на те, що більш ніж вдвічі зросла ціна на гречану крупу (з 10 до 22 грн/кг) у магазинах міста Дунаївці Хмельницької області та у супермаркетах "Фуршет" міста Трускавця Львівської області (з 6 до 20 грн/кг).

Зазначені та подібні звернення надіслані для розгляду Держцінінспекції.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад