Експерти розповіли, які вакансії користуються попитом влітку

Експерти розповіли, які вакансії користуються попитом влітку

 

Вожаті в таборах, працівники на курортах, будівельники і аграрії – всі ці професії користуються влітку особливим попитом.

Станом на 1 червня цього року в Державній службі зайнятості роботодавцями було зареєстровано 86 тис. вакансій, а ще 46 тис. пропозицій роботи були отримані з інших джерел.

При цьому понад 21 тис. вакансій були саме на сезонну зайнятість, і в середині червня 19 тис. З цих вакансій вже були укомплектовані. Наразі актуальними залишається понад 1,2 тис. вакансій сезонної зайнятості.

"Ринок праці функціонує за певними правилами і має свої сезонні коливання. Так, з настанням весни активізуються всі гравці ринку. У роботодавців з'являється необхідність закриття сезонних вакансій, а у претендентів, відповідно, є можливість попрацювати на сезонних роботах.

До весняно-літнього сезону роботодавці починають готується ще взимку і на початку весни – березень і квітень. У цей період динаміка розміщення робочих пропозицій йде вгору", – розповіла в коментарі сайту "Сегодня" Катерина Криворученко, фахівець експертно-аналітичного центру HeadHunter Україна.

Особливою популярністю користуються сфери продажу, обслуговування, адміністративна робота, сільське господарство, будівництво тощо. Так, HR-експерт порталу Rabota.ua Тетяна Пашкіна розповідає, що особливою популярністю користуються вакансії продавців-консультантів, промоутерів, операторів і кур'єрів.

"Такі посади, як продавець-консультант, мерчендайзер, торговий представник, промоутер. Далі йдуть роботи оператора кол-центру, кур'єра, а в сфері гостинності вибір ще багатший – адміністратор, хостес, офіціант, кухар, помічник кухаря, бармен, бариста, кондитер, матрос-рятувальник, біч-бій тощо", – говорить експерт.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, як студентам знайти підробіток на літо з гідною зарплатою.

https://ukr.segodnya.ua

 

 

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад