4 способи робити за тиждень більше, ніж інші встигають за місяць

Коли з'являється незаплановане завдання, запитайте себе, чи справді воно важливе.
Відрізняйте важливі завдання від рутинних, не відволікайтеся на дрібниці і правильно складайте списки справ.
Засновник компанії AllTopStartups і блогер Томас Оппонг (Thomas Oppong) поділився своїми ідеями.
1. Відрізняйте термінове від важливого.
Подумайте, які дії швидше за все наблизять вас до робочих цілей і які з них ви можете виконати сьогодні. Уявіть, що буде, якщо ви замість них займетеся неважливими, але терміновими справами.
Такі завдання зазвичай змушують реагувати на чужі запити і відволікають від великих цілей. Щоб не витрачати на них багато часу і зосередитися на важливому, постійно оцінюйте прийняті рішення.
Коли з'являється незаплановане завдання, запитайте себе, чи дійсно воно важливе. А потім подумайте, як і коли його краще виконати.
«Можна з дев'яти до шести тільки відповідати на пошту, але це не приносить результатів і не наближає до великих довгострокових цілей, – пише Енджі Морган (Angie Morgan), співавтор книги «Спалах. Як привести себе і інших до успіху». – Коли люди говорять, що вони дуже зайняті, насправді вони повідомляють, що не вміють планувати, розставляти пріоритети і делегувати».
Навіть якщо всі справи здаються однаково важливими, все одно потрібно розподіляти час між ними. Спробуйте зайнятися головними з них з ранку, коли у вас найбільше енергії. Вчіться помічати неважливі завдання і не відволікатися на них, поки не розібралися з пріоритетними.
2. Скоротіть відволікання.
Повідомлення, гучні звуки, соцмережі, прохання колег і часта перевірка пошти виривають зі стану потоку. Після кожного такого відволікання потрібно знову налаштовуватися на роботу, а на це може піти до 25 хвилин.
Пам'ятайте про подібні фактори і намагайтеся обмежувати їх кількість. Для початку проаналізуйте свій щоденний розпорядок:
Відстежуйте все, що робите за день, щоб зрозуміти, на що у вас йде час. Напевно, ви помітите, що наради, телефонні дзвінки, повідомлення та пошта відволікають вас від важливої роботи.
• Фіксуйте, скільки часу у вас насправді займають зустрічі і наради. Зазвичай здається, що вони проходять швидко, але на ділі це не завжди так. Подумайте, скільки часу ви хотіли б витрачати на них в ідеалі.
• Якщо бачите, що якісь періоди робочого дня використовуються нераціонально, перебудовуйте свій розпорядок.
3. Плануйте наступний день з вечора.
Коли ви вже знаєте, на що зазвичай іде ваш час, можна приступати до складання плану. Уявіть, як буде проходити ваш завтрашній день, особливо ранок. Складіть список справ, щоб потім діяти на автоматі.
• Запишіть, що потрібно буде зробити завтра, щоб наблизитися до робочих цілей.
• Постарайтеся виконати ці завдання до полудня наступного дня.
• Повторюйте цей процес кожен день, тиждень, місяць і рік.
З цієї простою звичкою ви вдвічі підвищите свою продуктивність.
4. Використовуйте метод 1-2-3 при складанні списків справ.
Розраховуйте, що за день ви зможете виконати одну велику справу, дві середніх і п'ять маленьких. Це скоротить список завдань до дев'яти пунктів. Звичайно, плани можуть змінюватися в залежності від обставин.
У будь-якому випадку такий список пріоритетів – це хороша схема, яка ще й економить час. З нею не потрібно роздумувати, чим зайнятися протягом дня.
https://lifehacker.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад