2 фрази, які допоможуть взятися за найнеприємніші завдання

Наступні 15 хвилин можуть бути жахливими, але час не стоїть на місці.
Журналістка поділилася трюком, який допомагає їй почати неприємні справи.
Просто повторюйте ці дві фрази.
1. «З часом це закінчиться»
У старших класах я грала у футбольній команді. Для розминки нам потрібно було пробігти 100 метрів за 17 секунд, а назад повернутися в більш повільному темпі за 30 секунд. І так десять разів поспіль.
Я завжди з жахом чекала цього моменту. Бігти було дуже важко. У мене все боліло. Потрібно було викладатися на повну. Але я знала: щоб потрапити в студентську спортивну команду, мені потрібно тренуватися. Тому я змінила своє ставлення до цієї розминки. Так, кожна секунда дається мені з болем, але все це займає не більше 15 хвилин. Якщо подумати, це не так вже й довго.
Перед початком розминки я говорила собі: «Наступні 15 хвилин будуть жахливими. Але час не стоїть на місці. Не встигнеш озирнутися, як пройде вже 16 хвилин, і все закінчиться». Я намагалася не думати про те, як мені важко, і уявляла цю шістнадцяту хвилину свободи.
Нагадуйте собі, що в кінці кінців все залишиться позаду. Але щоб неприємна справа закінчилася, потрібно її розпочати.
2. «Я відчую себе набагато краще, коли це зроблю»
Після такої розминки я була як на сьомому небі. Відчувала себе, сильною і, головне, вільною.
Я застосовую такий підхід і в інших ситуаціях. Наприклад, якщо збираюся перед роботою зайнятися спортом. Дуже спокусливо подрімати ще півгодинки. Але я знаю, що відчую себе набагато краще, якщо змушу себе встати і потренуватися.
Цей метод підходить не тільки для спорту, але і для роботи. В кінці дня приємніше відчувати себе продуктивним, а не дивитися на справи в списку, які ви так і не виконали.
Уявіть свої відчуття, коли ви нарешті викреслете ненависну справу зі списку.
https://lifehacker.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад