Люди-"жайворонки" стрункіші, щасливіша та здоровіші за "сов"

Люди, які встають рано вранці стрункіші, щасливіші та здоровіші за тих, які довго сплять, стверджують учені. Про це повідомляє bigmir.net.

Вони вважають, що якщо вранці не ігнорувати будильник і вставати раніше, можна справлятися з ранковими турботами продуктивніше та отримати визнання на робочому місці. А ось люди, які не можуть встояти та "валяються" у постелі до останнього, мають високі шанси розвитку депресії, стресу або набору зайвих кілограмів, показало опитування 1068 осіб.

Під час проведення опитування дослідники з'ясовували рівень щастя та тривоги респондентів, а також їхнє фізичне здоров'я, режим харчування та сну.

Як з'ясувалося, у будні дні жайворонки вставали вже о 6:58 ранку, у той час як сови чекали, поки годинник покаже 8:54. На вихідні ж обидві групи воліли відсипатися, але при цьому жайворонки розпочинали свій день о 7:47, а сови - о 10:09. У підсумку аналіз зібраної інформації показав: у першої групи відзначалися більш позитивні показники.

За словами доктора Йорга ХУБЕРА з університету Роухемптон, у жайворонків спостерігається тенденція бути більш здоровими, щасливими та стрункими, ніж сови. Як він зазначив на конференції Британського психологічного товариства, причиною того, що ранні пташки успішніші в житті може бути те, що такі люди краще підбудовуються під темп сучасного життя.

Джерело: http://health.unian.net/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад