Учені з'ясували, як перетворити ледаря на трудівника

Лінь має генетичну природу, вважають учені університету Макмастера (Канада). Медики виявили гени, при «виключенні» яких людина перетвориться в ледаря з активного трудівника

Експеримент провели на гризунах. В однієї з груп мишей «деактивували» гени, відповідальні за енергетичний баланс у клітках кістякових м'язів. Ці гени входять в Амф-Активуєму протеінкіназу (АМФК) - фермент, що відповідалє за постачання кліток енергією.

Медики досліджували поведінку двох груп мишей. Звичайні миші постійно перебували в русі, миші з «відключеними» генами були малоактивними та млявими. Дослідження генетично модифікованих мишей показали, що в їхніх клітках значно менше мітохондрій, які забезпечують енергією. Таким чином учені припустили, що АМФК визначає кількість мітохондрій: енергетичний баланс організму буде в нормі, якщо цей фермент працює нормально.

Раніше проведені дослідження показали, що вироблення мітохондрій стимулюється фізичними вправами. Займаючись фітнесом, людина позбувається ліні. А якщо вона потурає ліні та займається менше, то стає ще більш ледачою.

За матеріалами "Здоров’я".

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад