Як заповнити графу "хобі" у резюме?

Про те, що інформація про хобі може виявитися важливої а, часом навіть вирішальною при розгляді кандидата, малодосвідчені працівники замислюються не завжди. Тим часом, роботодавці неспроста цікавляться дозвіллям потенційних співробітників: хобі можуть багато чого розповісти не тільки про особисті якості людини, але й про її надійність, і навіть про професійну придатність.

Варіант перестрахуватися й не писати нічого - не дуже вдалий. Він, звичайно, виправданий, зважаючи на те, що хобі, наприклад, може викликати негативну реакцію в кадровиків і миттєво поставити хрест на кандидатурі шукача. Так, деякі компанії воліють не зв'язуватися з людьми, упередженими до екстремальних видів спорту. На жаль, парубок, який самозабутньо ганяє нічним містом на спортивному мотоциклі, може в будь-який момент просто не прийти на роботу через травми та недієздатність. У випадку якщо він займає відповідальну посаду, а час піджимає - наслідки такого хобі можуть спричинити серйозні проблеми для роботодавця.

Втім, порожня графа схожа на мовчання у відповідь на запитання: припустима, проте залишає осад. Фахівці радять все-таки згадувати свої захоплення, щоправда, лише ті, які зіграють на користь.

Позитивно позначиться на репутації шукача хобі, яке слугує розвитку професійних навичок. Для консультантів і менеджерів з продажу, скажімо, це може бути НЛП або щось ще з області психології, для людей творчих професій - щось оригінальне (якщо колектив компанії молодий - навіть «прикольне»). Правда, особливо мудрувати фахівці теж не рекомендують. Краще наголосити на професійній біографії, ніж на тому, що ви любите оголеним купатися у фонтанах - від оригінальності до неадекватності в очах роботодавця - рукою подати.

Можна підкреслити схильність до захоплень, які не віднімають багато часу, проте є «шляхетними» типу розведення кактусів або вирощування петуній. Ці заняття вимагають відповідальності та деякої самоорганізації, що явно буде достоїнством для будь-якого співробітника.

А ось зізнаватися в тому, що ви тримаєте в голові характеристики всіх знаків Зодіаку, розумієте, що несе “Місяць у Стрільці” і пам’ятаєте всі карти з колоди Таро - зовсім не обов'язково. Навіть якщо це так, однаково краще писати про квіти.

Джерело: dp.ru.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад