Вибираємо перше місце роботи

У давнину казали, що в дорозі найголовніше – зробити перший крок. Перше місце служби – так само важливо в кар'єрі.

Якщо правильно його вибрати, можна уникнути втрати часу і швидше стати професіоналом у своїй галузі.

Перш, ніж влаштовуватися на роботу, варто визначитися зі сферою діяльності, в якій збираєтеся найбільш досягти успіху. Пам'ятаєте, що немає нічого неможливого, навіть якщо до здійснення вашої мрії дуже далеко. Не слід боятися раннього старту. Чим раніше людина начинає працювати, тим простіше і швидше вона розуміє правила і тим краще для неї складається кар'єра.

Так само не слід часто змінювати місце роботи – це аніскільки не допомагає кар'єрному росту. Куди краще намагатися шукати можливість росту всередині однієї компанії. Слід так само засвоїти, що працівника цінують не за стаж, а за його знання, які потрібно періодично підвищувати.

Не варто, при виборі місця роботи, кидатися виключно в розкручені фірми. Не ім'я робить фірму хорошим роботодавцем. Можливо, це не ваш варіант, якщо немає потрібних навичок та знань.

Дуже обережно слід ставитися до нових проектів. Річ у тому, що роботодавець вимагає креативна і новизни, щоб успішно конкурувати з уже відомими брендами. А оплачувати працю відповідно виконаної роботі він не може або не хоче. Найчастіше, подібні стосунки закінчуються розривом контракту і пошуком нового місця роботи. Цей варіант поганий ще й тим, що немає в нових компаніях людини, яка могла б чому-небудь навчити або підказати, – все доводиться минати методом проб і помилок, що на працездатності позначається не в кращу сторону.

У будь-якому випадку, шукати перше місце роботи потрібно вдумливо і розсудливо. Але навіть негативний досвід не слід відкидати – знатимете, чого не варто робити в різних ситуаціях.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад