Як розпізнати брехню керівництва?

Начальство бреше набагато частіше, ніж ви думаєте. Боси приховують факти, вимагають незрозумілі звіти. Іноді скритність виправдана, а часом вас просто використовують. Ось декілька способів, як не потонути в морі неправди.

Шукайте «але» і «тому що» у словах керівництва

Для приклада: «Ви відмінно попрацювали, але одержуєте збільшення лише на 2%, тому що це найбільше, що я можу для вас зробити». Слова між «але» і «тому що», імовірно, правда. Інше - брехня.

Вас визнають, проте не нагороджують

Якщо вам доплачують або просувають по службі за досягнення - це нормально. Якщо хвалять без нагороди, то просто створюють видимість гарного менеджменту. Вам вистачає «добрих слів», щоб почувати себе добре? Відмінно! Виходить, ви один з тих, хто готовий працювати за «подяку». Ідемо далі.

Працюйте з першоджерелами та перевіряйте ретельно факти

Всі боси зроблені з різного тіста, тому, якщо хочете докопатися до правди, заводьте знайомства на роботі. Спілкуйтеся з колегами, навіть якщо вони вам не друзі. Як тільки з'являться людина, якій зможете довіряти, відправляйте її на повторний огляд фактів. Склавши свою та «отриману» інформацію, ви значно наблизитеся до правди.

Бос виправдує звільнення або зниження в посаді

Будь-які спроби піднести звільнення або скорочення в позитивному світлі - це підтасовка фактів. «Ми реструктуризуємось, щоб наш бізнес краще відповідав ринковим умовам, що змінилися». Якщо відкинути брехню, це звучить так: «Ми звільняємо 20% людей, тому що ринок падає».

Бос вимагає нескінченні звіти про поточні справи та плани

Нескінченні рапорти доречні, коли бос бачить, що справи йдуть у вас не досить добре, і ви можете незабаром вилетіти з компанії. У всіх інших випадках або начальник збочений на контролі, або в нього щось приховане в рукаві.

Бос НЕ намагається зашкодити вашому життю, коли просить обґрунтувати дії, проект або пропозицію. Якщо ви хочете зберегти посаду, підвищити довіру до себе, допомогти компанії розвиватися, тоді зробіть те, про що просять. Це ж стосується технічних і функціональних відгуків про вашу роботу від керівництва. Якщо бос говорить, що презентація погана, що ви частіше робите неправильно, ніж правильно, прислухайтеся до слів зверху.

Джерело: http://www.e-xecutive.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад