Менеджер страхової справи

Менеджер страхової справи є посередником між страховою компанією та споживачем, він займається рекламою та просуванням пакету послуг страхової компанії споживачу. Менеджер страхової справи є представником страхової компанії, знайомить споживачів зі всім спектром послуг страхової компанії, рекламує страхові послуги, проводить пошук клієнтів, проводить роботу з роз'яснення умов страхування, виконує окремі роботи, пов'язані з супроводом договорів страхування та пролонгує договори страхування.

Менеджер по страхуванню є, по суті, продавцем страхового продукту. В даний час будь-якому продавцю разом з торговим досвідом потрібні широкі професійні знання експертів, що стосуються високої актуальності тих або інших товарів. Достеменне знання продукту та стану кон'юнктури ринку викликатиме у клієнтів повагу. На сьогодні продавець є провідним менеджером в багатьох сферах. Він вже не працює лише з окремими товарами, а думає про цілі товарні категорії, про ланцюжок процесів та рішення проблем для своїх клієнтів. Він не продає якийсь конкретний продукт, а продає, після ґрунтовних переговорів з покупцями та аналізу попиту, цілий комплекс послуг.

Обов'язки менеджера страхової справи:

· діє за дорученням фірми, установи або фізичної особи, не будучи при цьому його службовцем, одержуючи винагороду за свою роботу;

· привертає нових клієнтів, складає договори, поліси, контролює їх виконання, здійснює необхідні дії у разі виникнення страхового випадку, формує попит – рекламує товари або послуги;

· робочий день не нормований та припускає багато виїздів.

Попит на ринку праці:

Стабільно високий та збільшуватиметься, що обумовлене не тільки стратегією розвитку страхового ринку, але і темпами його зростання.

На сьогоднішній день страховий ринок нашої країни досить активно розвивається і в нашому житті з'являються такі поняття як: страхування транспорту, медичний страховий поліс і т.п. Страховий ринок вторгається у всі сфери нашого життя та закріплюється в них з кожним роком все більше.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад