Продуктивний ранок, або як наповнити себе бадьорістю перед роботою

Всі ми чудово знаємо, що розпочати день з фізичної активності – це прекрасно, і це наповнює наше тіло і розум енергією. Але не всі можуть займатися з тих чи інших причин, та й не завжди хочеться одразу після ліжка присідати чи підтягуватися. Але як тоді бути продуктивним вранці, щоб «вловити» перші години після пробудження та ефективно попрацювати?


Як пробудити вранці потяг до роботи?

Спробуйте наступну методику, якщо ви відчуваєте, що інші не надто працюють. Одразу після пробудження, ще дорогою у ванну кімнату, починайте пригадувати, який у вас сьогодні нагальний список справ. Бо поки ви прийматимете душ і чиститимете зуби, в голові поступово «викристалізується» список справ, які потрібно виконати сьогодні. Або ж ви встигнете прокрутити в голові декілька варіантів рішення складної задачі.

Чудово, якщо одразу на старті знаєте, як робити ту чи іншу справу – це вже 50% успіху; а якщо ви пригадали щось дуже важливе, але не знаєте, з якого боку підійти – не хвилюйтесь даремно. Краще залиште поки що цю справу у спокої і дайте змогу попрацювати вашому мозку у фоновому режимі, він для таких задач теж призначений.


Чому це спрацює? Тому що коли ви підете на прогулянку, пробіжку, приготуєте сніданок і ранкову каву – мозок уже працюватиме над проблемою, яку ви «завантажили» йому перед цим. І поки ви виконуєте щоденну ранкову рутину, розум буде придумувати варіанти рішень проблеми. 

Звісно, такий підхід не гарантує стовідсоткового успіху, бо рішення проблеми залежить від її складності і творчої складової, але будьте певні – якщо ви «зачепитеся» думкою в потрібному напрямку, мозок одразу порцією нейромедіаторів «підштовхне» вас до роботи.


Може трапитися таке, що й про сніданок до обіду забудете. Але випийте хоча б одну-дві склянки води, щоб «запустити» організм перед роботою.


Прогулянка замість бігу


Якщо маєте собаку, вранці доводиться підводитися з ліжка мусово, щоб не прибирати потім калюжу біля вхідних дверей. Тому собачникам, з одного боку, нелегко доводиться, адже улюбленця потрібно вигулювати щоранку – і байдуже, вихідний чи робочий день. 


З іншого боку, собачники не тільки вигулюють улюбленця, а й прогулюються теж. Але якщо ви не собачник і бігати вранці не бажаєте, можна просто вийти прогулятися, бодай десять хвилин. Свіже повітря

рано-вранці разом із прогулянкою чудово проганяють сонливість.


Легкий сніданок

До речі, про сонливість. Щоб до обіду не хотілося спати, приділяйте увагу ранковому раціону. Ідеальний початок дня (вихідний чи робочий день, без різниці) – вівсянка, гречана каша з молоком (якщо все гаразд із засвоєнням молочної продукції), або ж яєчня із зеленню та чорним хлібом. Тільки ці три страви потрібно чергувати через день, і вони не скоро набриднуть. Звісно, хто не любить каші, того з’їсти гречку не змусиш. Але хіба потрібно змушувати себе? Є, ще вівсяні пластівці. Можливо, вони вам більше смакуватимуть, особливо якщо «присмачити» їх горіхами, ягодами чи фруктами?


У випадку, коли не змогли прокинутися вчасно і катастрофічно спізнюєтеся на роботу – тримайте на кухні про всяк випадок декілька упаковок каш швидкого приготування. Поки ви крутитесь по квартирі, збираючись на роботу, залийте кашу окропом – і через декілька хвилин вона вже готова до споживання. Ще одна хвилина, щоб її з’їсти, і на роботу вже не поїдете голодним. Звичайно, зловживати кашами швидкого приготування не варто, але як нагальний варіант – чому б і ні?

Найголовніше те, що ви отримаєте запас повільних вуглеводів і відчуття ситості на дві-три години. Для продуктивного ранку цього більш ніж достатньо.


https://jobs.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад