Правила безпеки при роботі за комп'ютером

Правильне положення тіла та регулярні перерви на відпочинок дозволять вам протягом багатьох годин просиджувати за комп'ютером і заподіювати мінімальні незручності своєму організму. При неправильній позі досить швидко починають «нити» шия, хребет, кисті рук дерев'яніють, очі втомлюються. У цілому працездатність знижується, попереджають американські фахівці. 

Американська академія хірургів-ортопедів поширила перелік рекомендацій, призначених для мільйонів, якщо не мільярдів жителів Землі, які в силу робочої необхідності або з власного бажання на регулярній основі довго просиджують за «електронними монстрами».

Насамперед, ортопеди радять зайняти правильну позу за столом, на якому стоїть комп'ютер. Корпус тіла варто тримати прямо так, щоб верхня частина плечей перебувала на одній умовній лінії по вертикалі з вухами. Відкидатися назад або нахилятися вперед небажано, при погляді збоку плечі повинні перебувати на одній вертикальній лінії зі стегнами. Намагайтеся розслабити верхню частину рук від плечового суглоба до ліктів і тримати їх ближче до корпуса тіла. Під час маніпуляцій на клавіатурі не слід напружувати зап'ястя та пальці.

Американські ортопеди також рекомендують регулярно робити паузи в роботі, відходити від стола та тримати руки й пальці в розслабленому стані. Дуже важливо давати відпочинок очам. При кожній можливості відводите погляд від екрана.

Останній необхідно розташувати так, щоб він мінімально відсвічував. Що стосується розміщення монітора, то нічого нового в цьому американці не пропонують. Бажано, щоб монітор стояв від вас на відстані, рівній умовно довжині нижньої частини руки. Екран повинен розташовуватися прямо перед вашими очима так, щоб ваш погляд був спрямований більшу частину часу вперед, а не нагору або долілиць.

Хірурги-ортопеди США бажають вам не забувати про ці нехитрі правила та за можливості завжди керуватися ними. Не пошкодуєте.

За матеріалами: http://www.neboley.com.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад