Успіх у кар'єрі залежить від… порядку народження дітей у родині

Старші брати та сестри не тільки дражнили вас у дитинстві й не давали свої іграшки, але й, швидше за все, влаштувалися на більш високооплачувану роботу… Американські дослідники стверджують, що перша дитина в родині частіше одержує шестизначну зарплату та займає високу позицію в компанії, ніж її молодші брати й сестри. Середні діти частіше виявляються в становищі підлеглих і заробляють не більше $35,000, а ось молодші стають менеджерами середньої ланки. «Первісток є лідером серед дітей, що переходить і в його професійну діяльність. Середня дитина - це миротворець, а останній відрізняється волею духу», - пояснюють дослідники.

Якщо ви єдина дитина в родині, у вас більше шансів зробити успішну кар'єру та заробляти більші гроші, однак люди, у яких є брати та сестри, одержують більше задоволення від своєї роботи. Люді з великої родини краще працює в команді. Єдина дитина звикла покладатися лише на себе.

Крім іншого, порядок народження впливає на вибір кар'єри. Первістки воліють працювати на урядових посадах, у сфері інформаційних технологій, інжинірингу та науці. Середні діти часто стають поліцейськими, правозахисниками, пожежними, конструкторами, викладачами й медсестрами. Ті, хто народився останнім, віддають перевагу дизайну, архітектурі, редакторській або письменницькій роботі, програмуванню чи торгівлі. Єдиних дітей у родині приваблюють інформаційні технології, інжиніринг, професії середнього медичного персоналу або органів правопорядку.

Опитування було проведене серед понад 5000 працівників, зайнятих у різних сферах.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад