Жінкам заважає влаштовуватися на роботу… краса

Коли мова заходить про приймання на роботу чи кар'єру, жіноча краса може стати справжньою перешкодою. Гарні жінки частіше зустрічаються з дискримінацією, особливо в галузях, у яких традиційно зайняті чоловіки.

При спробі влаштуватися на позицію менеджера, фінансового директора, інженера-механіка або конструктора, красуні, зазвичай зазнають величезних труднощів. У випадку з іншими професіями, привабливі жінки, навпаки, мають більше шансів одержати пропозицію про співробітництво. Що стосується чоловіків, вони не відчувають дискримінації на роботі незалежно від своєї зовнішності.

«Ми з'ясували, що фізична привабливість допомагає як чоловікам, так і жінкам, однак при спробі влаштуватися на традиційно «чоловічу» посаду жіноча краса стає перешкодою, – розповідають дослідники. - Можна посперечатися, що в деяких ситуаціях краса є передумовою для успішного працевлаштування. Наприклад, у торгівлі, або на місцях, де потрібне безпосереднє спілкування із клієнтами. Однак фізична привабливість чоловіків і жінок оцінюється по-різному, і жінки можуть стикнутися з дискримінацією».

Автори роботи підкреслюють, що роботодавцям слід опиратися на об'єктивну інформацію про людині, а не на стереотипи про фізичну привабливість.

Джерело: http://zdravoe.com/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад