Вікові шукачі: правила поведінки

Ви добре навчалися, маєте чудовий диплом, та й стаж роботи у Вас достатній, що, природно, говорить і про досвід, про отримані уміння...

Здоров'я Ваше теж дозволяє згортати гори, адже енергії забагато, і все б нічого, та ось наближаються 50 років, і деякі натякають на те, що до пенсії залишилися лічені роки, а Ви відчуваєте в собі сили працювати і працювати.

Резюме таке, що йому позаздрить будь-яка молодий шукач, а ось роботодавці, тільки-но побачивши вік (адже Ви чесно зазначаєте, що Вам вже п'ятий десяток), тут же видаляють Вашого листа з пошти. Так проходять місяць, два, потім і три, і Ви розумієте, що вже нікому не потрібні і незатребувані…

Перше, що Вам треба зробити - це зрозуміти, чого так все відбувається. Ну, як правило, роботодавці бажають бачити у себе в штаті молодих і перспективних, які хоч і розумні, але в силу відсутності досвіду готові працювати за мінімальні гроші, при цьому викладаючись на всі сто відсотків.

А ось що стосується професіонала у віці, то він менш гнучкий, його не можна змусити працювати за копійки, та до того ж роботі він буде приділяти стільки часу, скільки сам вважатиме за потрібне, а це означає, що і розгрібати аврали за босів він не погодиться.

Крім того, якщо вже така людина знайшла собі нову роботу, то триматися вона буде за неї з усіх сил, тобто, при бажанні позбутися її, зробити це буде вкрай складно.

Природно, Ви вже зрозуміли, чому так відбувається, але Вам-то від цього особисто зовсім не полегшало.

Для того щоб збільшити свої шанси на успіх:

- змініть структуру резюме. Фахівці за наймом кожного дня обробляють сотні резюме, а це означає, що для економії часу вони увагу звертають лише на ключові моменти. Для того щоб Вас не пропустили, треба на першій сторінці вказувати не вік, а професійні досягнення, наголошуючи на участі у вагомих проектах.

Крім того, там повинна бути інформація про освіту, курси, підвищення кваліфікації і т.д. Якщо компанія сама пропонує свою форму резюме, де не можна вказати інформацію, як радимо ми, тоді дивіться наступний пункт;

- вивчайте інформацію про роботодавців більш уважно. Важливо це з тієї простої причини, що великі фірми завжди на своїх сайтах вказують телефон відділу кадрів, а іноді навіть і електронну адресу, тобто відправити резюме «свого» стандарту буде не важко;

- не забувайте про те, що кадровики дуже часто говорять молоденьким дівчатам (офіс-менеджерам), які запрошують людей на роботу, щоб ті навіть і уваги не звертали на шукачів за 40-45 років. Якщо не торкатися моральної сторони питання, то за наявності бажання навіть з-під землі буквально можна дістати телефон того підрозділу, в якому Ви б хотіли працювати, таким чином обійшовши дівчат на телефоні.

Спробуйте вийти на розмову з керівником цього відділу і відправити своє резюме безпосередньо йому. Навіть якщо Вам раптом і відмовлять, то, принаймні, Ви отримаєте досвід, як вийти з подібної ситуації наступного разу!

У будь-якому випадку, як кажуть, по голові ніхто за спробу не дасть, а ось якщо пощастить, то ...

Джерело: http://naim.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад