Оптимізм допомагає людям залишатися толерантними

Вчені давно зацікавлені в розгляді взаємозв'язку емоцій, особистісної індивідуальності та культурної самобутності. Фахівці Університету Дьюка, Університету Британської Колумбії та Північно-західного університету (США) вирішили з'ясувати, як національна культура може бути пов'язана з характером.

Як відомо, європейська культура заснована на незалежності та індивідуальності кожної людини, а культура азіатських країн культивує загальну гармонію в суспільстві. Психологічні експерименти на студентів з різних країн показали, що стимулювання гарного настрою заохочує людей терпиміше ставитися до чужих культурних норм і цінностей. У буквальному сенсі оптимізм допомагав ламати культурні бар'єри між представниками різних національностей.

Результати тестів свідчать про те, що оптимістичні люди більш допитливі, доброзичливі, толерантні і з легкістю здатні долати культурні стереотипи в спілкуванні. Завдяки проведеному дослідженню азіати почали частіше проявляти самостійність, а європейці більшою мірою звикати до спільності соціуму, кажуть експерти. Песимізм і поганий настрій навпаки посилюють культурні забобони і кріпачать особистість.

Вчені зробили висновок, що позитивні емоції є важливим чинником у підтримці соціальних зв'язків. Дослідники вважають, що оптимізм і позитивні почуття дають сигнал мозку про безпечні умови розширення свого уявлення про світ і для збагачення знань.

Джерело: http://medvisvik.com.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад