Сарказм на роботі мотивує

Ізраїльські вчені встановили, що співробітники, які мають справу з саркастично налаштованим колегою або начальником, є більш креативними.

Вчені університету Бар-Ілан вважають, що від людей, які вислуховують саркастичні зауваження, потрібна велика когнітивна складність, або здатність бачити речі під різними кутами.

Під час дослідження вчені попросили 375 студентів-інженерів опинитися в ролі працівника служби підтримки клієнтів, який працює з телефонними дзвінками. Студенти прослухали три діалоги між іншим співробітником служби підтримки клієнтів і абонентом, який був налаштований гнівно, нейтрально або саркастично.

Ті, хто чув гнівний діалог, впоралися з дорученим їм нескладним творчим завданням краще, ніж ті, хто чув нейтральний діалог. Але краще за всіх із завданням впоралися ті, хто вислухав саркастичний діалог з різними фразеологізмами.

На думку вчених, гнів змушує людей зосередитися на виконанні своєї мети, щоб уникнути подальших страждань. «Сарказм діє краще, тому що спостерігаючи, як невдоволення передається за допомогою сарказму, ми задіюємо комплексне мислення», - говорить автор дослідження Елла Мирон-Спектор.

За матеріалами: Daily Mail.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад