Як виправити негативне враження про себе?

Новачкові в перший тиждень роботи співробітники можуть влаштувати перевірку на міцність, на стійкість до стресу або ще щось подібне. У деяких керівників є звичка проводити невеликі тести-випробування для новачків, які можуть бути сприйняті співробітників неадекватно та навіть негативно. Вам важливо не потрапити на гачок і стримувати будь-які емоції, дотримуючись нейтралітету. Адже у словосполученні «сила волі» головним залишається слово «сила», тому першим правилом новачка залишається - спокійна реакція на будь-яку агресію ззовні (це можуть бути провокації з боку співробітників, непомірне навантаження начальства, причіпки під час випробувального терміну і т.п.) . До вас повинні як слід придивитися, тому час і терпіння - ваші вірні помічники. Але якщо ваша невтомність дійшла до точки кипіння, то саме час звернутися до начальника за відгулом. Говоріть бадьоро з почуттям власної гідності та властивим тільки вам гумором, і тим самим ви підтвердите своє право бути повноправним членом нового колективу.

А якщо ви все ж не хочете потрапити в халепу в перші дні роботи, наведіть деякі довідки, наприклад, чи дотримуються в колективі дрес-коду. Краще, якщо ви задасте подібне запитання про одяг вашому інтерв'юеру.

Гірше, якщо в колективі є два ворогуючих табори. Ваше завдання - не потрапити в жодин з них, так що дотримуйтеся власної думки і, тим самим, ви зміцните свою позицію. Байдужість і трохи акторської майстерності допоможуть вам не прийняти нічию точку зору, крім власної.

Не забудьте, що пунктуальність повинна стати вашим вірним помічником: не запізнюйтесь, не затримуйтеся з обідньої перерви і не відпрошуйтеся, якщо, звичайно, це не вкрай необхідно.

Все добре в міру, в тому числі і прохання про допомогу. У кожному питанні намагайтеся розібратися самі, а не докучати колегам. Людина, яка освоюється в колективі та створює про себе гарне враження, швидко починає кар'єрне зростання та заробляє бездоганну репутацію.

Джерело: http://www.naim.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад