Які продукти не можна вживати перед роботою

Деякі продукти харчування ні в якому разі не варто їсти на сніданок, якщо попереду - насичений робочий день. До таких «ворогів» належать, насамперед, продукти, які провокують дефіцит енергії в організмі і розумову загальмованість, викликану неправильною роботою судин.

Відомо, що для стимуляції роботи мозку важливо споживати продукти з необхідною кількістю вітамінів і мікроелементів. Але крім цього, необхідно також боротися з головним ворогом мозку - атеросклерозом. А які продукти призводять до атеросклерозу? На думку вчених, це холестерин.

Однак холестерин буває як «поганий», так і «хороший». «Поганий» холестерин міститься в жирній їжі - в салі і жирному м'ясі, в сметані і яйцях (жовтку). Ці продукти корисні самі по собі, але їх надмірне вживання обертається тим, що холестерин осідає на стінках судин, роблячи їх більш крихкими і недостатніми для пропуску крові. Перебрати добову норму цієї речовини можна, якщо з'їсти більше двох курячих яєць.

Також у списку продуктів, які впливають на енергетичний стан людини, змушуючи відчувати втому, - солодощі з високим вмістом цукру і дуже солоні закуски. Надлишкове споживання цукру і солі шкодить стану пам'яті і розуму, заважає концентрації. Крім того, надлишок солі може спровокувати крововилив у мозок, а надлишок цукру - серцевий напад.

Не годиться для сніданку перед робочим днем і м'ясо індички. Білки, які в ньому містяться, можуть знижувати працездатність.

Борошняні вироби - це теж продукт, що «втомлює»: макарони, як і солодке, спричиняють підвищення рівня глюкози в крові і напади втоми.

Якщо любите яйця на сніданок, їжте їх вареними. Смажена їжа негативно впливає на енергетичний стан людини, адже на її переварювання організму необхідно витрачати багато зусиль.


http://www.healthyliving.com.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад